eFFect Festival Den Bosch

Workshop bierbrouwen

HELAAS kan de Brouwdemonstratie vanwege een omgevallen brouwinstallatie vandaag niet door gaan. Gelukkig zit Paul dicht bij het eFFectfestival en ben je bij hem welkom.


Brouwdemonstratie

Je kunt niet alleen de speciaalbieren van D’n Draok komen proeven, maar ook zien hoe speciaalbier gemaakt wordt. Het brouwen van bier begint met het verwarmen van zuiver water en dit te mixen met geschrote mout, deze stap heet het “maischen”. In het maischbeslag worden suikers gevormd, deze suikers zijn later in het brouwproces nodig voor de gist die daar alcohol en CO2 uit vormt. Het maischbeslag wordt gefilterd om de suikerrijke vloeistof die ook de juiste kleur heeft gekregen te scheiden van de moutkorrels. Wat overblijft is de zogenaamde “bierborstel” wat mooi voer is voor koeien of varkens. De suikerrijke vloeistof heeft de naam “wort”. De wort wordt gekookt zodat deze steriel wordt en in deze stap worden de hop en eventueel kruiden toegevoegd. Na het koken wordt de wort gekoeld en gaat het naar een gisttank waar de gist het laatste werk gaat doen. Vanaf dat moment is het een paar weken wachten totdat het bier klaar is voor consumptie. 

Lees meer over dit project: live brouwen op zondag

Er is een speciale bierenbar met biertjes van D'n Draok en er zijn bierproeverijen in de spiegeltent. Hier lees je er meer over.

 

Wanneer

  • Zondag

Locatie

  • Spiegeltent
  Website