eFFect Festival Den Bosch

Wind & Streken

Krachtige winden komen altijd van elders

We zijn weliswaar op De Locatie en dat is goede grond, maar niet alles kan van dezelfde bodem komen. Deze drie dichters weten dat. Immers, wat je ver haalt...

Sholeh Rezazadeh is een jonge Iraanse dichter en schrijver van korte verhalen. Eerder heeft zij drie bundels in het Perzisch uitgegeven en een paar prijzen gewonnen. Sinds augustus 2014 woont ze in Nederland. Tijdens eFFect zal Sholeh een kort verhaal en wat gedichten met het geur en smaak van Perzië voordragen.

Vanaf zijn jeugd schrijft en leest Stanislaus Jaworski poëzie. Een dag in de week kan hij gedichten, liedjes en verhaaltjes kwijt in een verzorgingshuis in Olen in de Belgische Kempen. Tot voor kort gaf hij les in Tai Chi en Chi Kong. Stanislaus helpt zijn 96-jarige moeder in haar huishouding.

Abdul Broekema is begonnen met dichten toen hij in de middelbaar onderwijs kreeg en ze voor het vak Engels poëzie gingen interpreteren. De vele mogelijkheden van taal boeiden hem. Abdul brengt gedichten die gaan over de natuur, het leven en natuurlijk de liefde.

Locatie

  • Taaltuin

Tijd

  • Zondag van 17:00 tot 18:00