eFFect Festival Den Bosch

Heim & Wee

Ver weg is soms verschrikkelijk dichtbij

Hoe kun je de tweede dag van het woordkunstenpodium nu beter beginnen dan met exotisch genot? Drie dichters die helemaal klaar zijn voor de tweede helft.

Sholeh Rezazadeh is een jonge Iraanse dichter en schrijver van korte verhalen. Eerder heeft zij drie bundels in het Perzisch uitgegeven en een paar prijzen gewonnen. Sinds augustus 2014 woont ze in Nederland. Tijdens eFFect zal Sholeh een kort verhaal en wat gedichten met het geur en smaak van Perzië voordragen.

Vanaf zijn jeugd schrijft en leest Stanislaus Jaworski poëzie. Een dag in de week kan hij gedichten, liedjes en verhaaltjes kwijt in een verzorgingshuis in Olen in de Belgische Kempen. Tot voor kort gaf hij les in Tai Chi en Chi Kong. Stanislaus helpt zijn 96-jarige moeder in haar huishouding.

Renk van Oyen is naast dichter en fotograaf, al jaren werkzaam als organisator en concepter voor de culturele sector. In zijn poëzie maakt hij graag gebruik van absurde, theatrale beelden, verspringend van grotesque ongemakkelijk nabije horrorscenario's naar gedurfde varianten op niet-bestaande persoonlijkheidsstoornissen.

Locatie

  • Taaltuin

Tijd

  • Zondag van 15:00 tot 16:00