eFFect Festival Den Bosch

Samen eFFect hebben

eFFect is een platform voor mensen en initiatieven die een positief effect willen hebben op zichzelf, hun omgeving en de toekomst.  Een netwerk van mensen die werken aan verandering. Om onze gezamenlijke dromen voor een betere wereld waar te maken, stappen we in de actie, omdat we ons beseffen dat alleen praten over de toekomst niets oplost. DOEN, dat heeft pas echt effect! Om elkaar te ontmoeten en medestanders te vinden werken we het hele jaar samen aan verschillende projecten die uitmonden in één grote feestelijke manifestatie waarmee we vieren wat er gelukt is: het eFFect Festival! 

Ik wil meedoen
eFFect cirkel

Festival

Met het eFFect Festival vieren we eens per jaar wat we samen bereikt hebben. Het is een feestelijke manifestatie van sociale projecten, culturele uitspattingen en vernieuwende producten die mensen samen hebben gecreëerd. Het is niet één van de duizenden festivals waar mensen massaal op af komen om te consumeren. Nee, eFFect gaat over ontmoeten, ontdekken, inspireren, leren, samenwerken en vooral doen. Je zult merken dat dat nog veel leuker is dan alleen maar toekijken. Schrikt dit je af? Maak je geen zorgen, het is ook gewoon een feestje op 9 + 10 juni!

Het festival start voor iedereen op zaterdag 9 juni om 14.00 uur en duurt tot 01.00 uur.
Op zondag 10 juni ben je welkom van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Op zaterdag 9 juni is de officiële opening voor genodigden om 13.00 uur.

 

fonteint

Zo duurzaam mogelijk

We geven mensen met maatschappelijke en groene initiatieven een publiek en verbinden ze aan elkaar, overheden, instellingen, bedrijven en specialisten. We zorgen voor co-creatie ter plaatse.

Een festival op zich is bepaald geen duurzame aangelegenheid. Er wordt een hoop energie (geld, spullen tijd, elektriciteit, etc) in gestoken en dat is dan in één weekend weer voorbij. Toch is een festival een ideale manier om mensen op een laagdrempelige manier bij elkaar te brengen rondom belangrijke onderwerpen en om elkaar te versterken.

Daarom willen we dit feestje zo duurzaam mogelijk organiseren. Dat doen we door altijd te zoeken naar 'wat er al is' en hoe gebruikte materialen een nieuwe en blijvende functie kunnen krijgen. Zo produceren we een festival zonder afval en uitval. We integreren bewust mensen die moeite hebben om mee te komen in de samenleving. 

Bekijk hoe we dit realiseren
windmolen

Sociale integratie

We verbinden mensen uit alle segmenten van de samenleving: jong en oud, met en zonder een 'beperking', kunstenaars en boeren-burgers-buitenlui. Dit om uitsluiting van groepen of individuen te voorkomen. Iedereen heeft een talent dat ingezet kan worden. Op die manier is eFFect een laagdrempelig sociaal platform voor integratie, emancipatie en verbinding.

boot op wolk

Cultuur als (bind)middel

We duiken pareltjes van eigen bodem en plukken de vruchten van verre oorden. Ter ondersteuning, vermaak en inspiratie. Een cultureel hoogstandje voor de laagste prijs! Omdat cultuur voor iedereen is, maar ook ván iedereen. Daarom geven we ook een podium aan lokale talenten, en faciliteren we vernieuwende cross-over projecten van jonge makers. Ook jij kunt zelf aan de slag in de aanloop van en tijdens het festival.

Bekijk het programma!
zeezappelin

De Locatie

Gastheer en initiator van eFFect is jeugdzorgboerderij De Locatie. Deze Stichting heeft als doelstelling om hulp te bieden aan bijzondere jongeren die een schrammetje hebben opgelopen, niet goed in de samenleving meekomen of in de grote zorginstellingen buiten de boot vallen. Zij zijn gebaat bij kleinschalige en persoonlijke hulp in een natuurlijke omgeving, waardoor de kans op re-integratie in de maatschappij groter is. De Locatie biedt hulp door wonen, werken en zorg met elkaar te verbinden op één plek in een huiselijke en vertrouwde omgeving. De Locatie is een modelboerderij met een educatieve functie waar ook tal van andere activiteiten aangeboden worden, waaronder het eFFect festival. Contact tussen de jongeren en andere deelnemers of bezoekers komt daardoor op een natuurlijke wijze tot stand. Dat is de basis van eFFect: door samen te ondernemen zien de jongeren: het kan wel!

Ga naar de website
schaap

Natuur & Cultuur

Natuur is onze cultuur en cultuur zit in onze natuur! eFFect maakt een natuurlijke ontwikkeling door, stapje voor stapje en alleen naar gelang mensen er energie in steken. Het festival biedt een uitdagend cultureel programma in een prachtig groen landschap. We opereren op het snijvlak van cultuur en natuur en onderzoeken de relatie daartussen en hoe zij elkaar kunnen versterken. 

palmboom

Met dank aan

Fondsen

 • VSB Fonds
 • Oranjefonds
 • Gemeente 's-Hertogenbosch
 • Gemeente Heusden
 • Prins Bernard Cultuur Fonds

Sponsors

 • Brouwerij d'n Draok
 • Attak
 • SPS
 • FSS
 • Rakata
 • stickers.nl
 • Copyshop Den Bosch
 • Orimpex
 • Sign, the brand company
 • GWS
 • Stagelight

Partners