eFFect Festival Den Bosch

Samen eFFect hebben

eFFect is een platform voor mensen en initiatieven die een positief effect willen hebben op zichzelf, hun omgeving en de toekomst.  Een netwerk van mensen die werken aan verandering. Om onze gezamenlijke dromen voor een betere wereld waar te maken, stappen we in de actie, omdat we ons beseffen dat alleen praten over de toekomst niets oplost. DOEN, dat heeft pas echt effect! Om elkaar te ontmoeten en medestanders te vinden werken we het hele jaar samen aan verschillende projecten die uitmonden in feestelijke manifestaties waarmee we vieren wat er gelukt is.

eFFect cirkel

Sociale integratie

We verbinden mensen uit alle segmenten van de samenleving: jong en oud, met en zonder een 'beperking', kunstenaars en boeren-burgers-buitenlui. Dit om uitsluiting van groepen of individuen te voorkomen. Iedereen heeft een talent dat ingezet kan worden. Op die manier is eFFect een laagdrempelig sociaal platform voor integratie, emancipatie en verbinding.

boot op wolk

Zo duurzaam mogelijk

We geven mensen met maatschappelijke en groene initiatieven een publiek en verbinden ze aan elkaar, overheden, instellingen, bedrijven en specialisten. We zorgen voor co-creatie ter plaatse.

Een festival op zich is bepaald geen duurzame aangelegenheid. Er wordt een hoop energie (geld, spullen tijd, elektriciteit, etc) in gestoken en dat is dan in één weekend weer voorbij. Toch is een festival een ideale manier om mensen op een laagdrempelige manier bij elkaar te brengen rondom belangrijke onderwerpen en om elkaar te versterken.

Daarom willen we dit feestje zo duurzaam mogelijk organiseren. Dat doen we door altijd te zoeken naar 'wat er al is' en hoe gebruikte materialen een nieuwe en blijvende functie kunnen krijgen. Zo produceren we een festival zonder afval en uitval. We integreren bewust mensen die moeite hebben om mee te komen in de samenleving. 

windmolen

De Locatie

Gastheer en initiator van eFFect is jeugdzorgboerderij De Locatie. Deze Stichting heeft als doelstelling om hulp te bieden aan bijzondere jongeren die een schrammetje hebben opgelopen, niet goed in de samenleving meekomen of in de grote zorginstellingen buiten de boot vallen. Zij zijn gebaat bij kleinschalige en persoonlijke hulp in een natuurlijke omgeving, waardoor de kans op re-integratie in de maatschappij groter is. De Locatie biedt hulp door wonen, werken en zorg met elkaar te verbinden op één plek in een huiselijke en vertrouwde omgeving. De Locatie is een modelboerderij met een educatieve functie waar ook tal van andere activiteiten aangeboden worden, waaronder het eFFect festival. Contact tussen de jongeren en andere deelnemers of bezoekers komt daardoor op een natuurlijke wijze tot stand. Dat is de basis van eFFect: door samen te ondernemen zien de jongeren: het kan wel!

Ga naar de website
schaap

Cultuur als (bind)middel

We duiken pareltjes van eigen bodem en plukken de vruchten van verre oorden. Ter ondersteuning, vermaak en inspiratie. Een cultureel hoogstandje voor de laagste prijs! Omdat cultuur voor iedereen is, maar ook ván iedereen. Daarom geven we ook een podium aan lokale talenten, en faciliteren we vernieuwende cross-over projecten van jonge makers. 

zeezappelin

Festival

Met het eFFect Festival vieren we eens per jaar wat we samen bereikt hebben. Het is een feestelijke manifestatie van sociale projecten, culturele uitspattingen en vernieuwende producten die mensen samen hebben gecreëerd. Het is niet één van de duizenden festivals waar mensen massaal op af komen om te consumeren. Nee, eFFect gaat over ontmoeten, ontdekken, inspireren, leren, samenwerken en vooral doen. Je zult merken dat dat nog veel leuker is dan alleen maar toekijken. Schrikt dit je af? Maak je geen zorgen, het is ook gewoon een feestje op 9 + 10 juni!

Het festival start voor iedereen op zaterdag 9 juni om 14.00 uur en duurt tot 01.00 uur.
Op zondag 10 juni ben je welkom van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Op zaterdag 9 juni is de officiële opening voor genodigden om 13.00 uur.

 

fonteint

Natuur & Cultuur

Natuur is onze cultuur en cultuur zit in onze natuur! eFFect maakt een natuurlijke ontwikkeling door, stapje voor stapje en alleen naar gelang mensen er energie in steken. Onze activiteiten vinden plaats in een prachtig groen landschap. We opereren op het snijvlak van cultuur en natuur en onderzoeken de relatie daartussen en hoe zij elkaar kunnen versterken. 

palmboom

Met dank aan

Fondsen

 • VSB Fonds
 • Oranjefonds
 • Gemeente 's-Hertogenbosch
 • Gemeente Heusden
 • Prins Bernard Cultuur Fonds

Het laatste nieuws

 • 18 juli 2019

  Stichting eFFect vermeld in de Goede Doelen Gids 's-Hertogenbosch!

  Lokale goede doelen, uw steun waard!

  Stichting eFFect vermeld in de Goede Doelen Gids 's-Hertogenbosch! Website...

  De Goede Doelen Gids, stichting eFFect:  pagina 27

  ’s-Hertogenbosch bloeit! Zo’n 46.000 vrijwilligers besteden circa 9,5 miljoen uur om de stad en haar omliggende dorpen leuker, groener, socialer, gezelliger en mooier te maken..

  > Lees meer
 • 12 juni 2018

  We genieten na

  Op zaterdag is het eFFect Festival rond 14 uur officieel geopend in de spiegeltent door de twee Bossche wethouders Mike van der Geld en Ufuk Kahya.

  Mike van der Geld wethouder van cultuur proeft de cultuur en creativiteit op het festival. Mooi dat er ook locatietheater is gemaakt.
  Ufuk …

  > Lees meer
 • 12 juni 2018

  Made By Jane

  Heb je onze jonge fotografe ook rond zien lopen?
  De meest prachtige, subtiele dingen vallen haar op en legt ze schitterend vast. Een genot!

  Meer foto's van Jane Duursma vind je op www.madebyjane.nl 

  Sommige komen je vast bekend voor. Ze staan ook bij Superformosa op de site. Je mag ze gebruiken …

  > Lees meer
 • 9 juni 2018

  Dag 1 zit erop

  "Wat is...

  het groots en kleinschalig

  het een fijne sfeer

  het goed geregeld

  er enorm veel te doen

  het programma prachtig

  de gelukstent fijn

  de woordenpracht enorm

  een ridder te paard lief

  warm

  (h)eerlijk

  gezellig

  een feest

  fijn om hier te zijn"

  Om maar een paar reacties te noemen.
   

  > Lees meer
 • 9 juni 2018

  Officiele opening

  Rond de klok van 14.00 uur in de spiegeltent zijn we officieel geopend, met het openen van een flesje eFFect bier.

  Proost!

  Fijn om een drankje ingeschonken te krijgen van de twee Bossche wethouders Mike van der Geld en Ufuk Kahya. Het eFFect biertje van D'n Draok - Bossche Brouwerij …

  > Lees meer
 • 8 juni 2018

  Bij DTV op tv

  Vanochtend kwam DTV, de lokale televisie uit Den Bosch, langs.
  Gelukkig was het droog, de zon komt tijdens het eFFect Festival.
  Warm vanaf vanavond vast op en zie hoe het terrein steeds meer af raakt.
  Ze wilden heel graag ook tijdens het festival komen, maar dan als bezoeker. Ze zijn …

  > Lees meer
 • 5 juni 2018

  Muurtje+Bol=Bolwoning

  Passen, meten, nadenken, opnieuw meten, zoeken, leren, gelukkig geen bloed, wel zweet en metselwerk en ook een hoop twijfel en overredingskracht....
  Dat ging er aan vooraf
  Vooraf aan wat?
  Aan ZIJ STAAT.
  Tranen, gelukkig vreugdetranen.

  Wat staat ze mooi!


  Michael goed gedaan.
  Kom maar op met het festival.
   

  > Lees meer
 • 3 juni 2018

  T-shirts

  Heel gelukkig zijn we met de T-shirts van biologisch katoen van Orimpex. Een Nederlands-Turks bedrijf met een bedrijfspand midden in Nederland ( De Meern) en in Izmir, met de katoenvelden om de hoek, dus de perfecte locatie!

  Zij vinden het eFFect passen bij hun missie. Wij ook! Hartelijk dank voor …

  > Lees meer
 • 2 juni 2018

  Hij staat!

  Ongelofelijk, lang leve de Belgen! Hij staat er. In volle pracht, onze lelijke brandplek verdoezelend. Het is een geluk bij een ongeluk. Een 5 jaar oude droom die eindelijk werkelijkheid wordt: we hebben een spiegeltent! En wat voor eentje...

  Bekijk gauw het programma dat er geprogrammeerd staat!

  > Lees meer
 • 1 juni 2018

  Spiegeltent in de maak!

  Vanochtend vroeg stond er een grote vrachtwagen voor de deur met de gehele spiegeltent. Er is meteen gestart met de opbouw. Nu de hoogste tijd voor een welverdiende break. Vanavond is de tent hopelijk opgebouwd. 
  Kijk gauw naar het programma tijdens het eFFect Festival.

  Ondertussen is ook het team decoratie …

  > Lees meer
 • 25 mei 2018

  Nieuwe hekbanners

  Slecht nieuws komt nooit alleen zeggen ze...........en dat geldt wederom.

  Dankzij alle deel acties is het bericht via via terecht gekomen bij Sign, the brand company en sponsort dit bedrijf twee nieuwe hekbanners.

  Zeer welkom en eFFectief.
  Hartelijk dank!

   

  Lees hier het nieuwsbericht over de vermiste hekbanners.

   

  > Lees meer
 • 23 mei 2018

  Wij zijn van de Radio

  HTR, de Heusdens Radio en Televisie komt tijdens het festival live radio uitzenden.
  Dus hoor je het op de radio en je wilt er bij zijn? Kom dan gauw.
  Kun je het festival helaas niet bezoeken, stem dan af op HTR via het internet.

  Zie het programma.

  > Lees meer
 • 22 mei 2018

  Reminder vrijwilligersbijeenkomst & nieuwsbrief

  Aanstaande zondag is er een vrijwilligersbijeenkomst.De kans om andere vrijwilligers en het festivalterrein beter te leren kennen. Verder staan we stil bij praktische zaken.

  Je bent welkom vanaf 16.00 uur in de circustent op het terrein van Zorgboerderij De Locatie. Koffie en thee staat klaar. We starten om half vijf. …

  > Lees meer
 • 21 mei 2018

  Hekbanners zoek

  Van Jazz in Duketown mochten we supertof twee hekbanners plaatsen. Daar hebben we natuurlijk dankbaar gebruik van gemaakt. Op twee prachtige plekken een hek voorzien van onze hekbanner op vrijdagmiddag. Helaas zijn deze zowel op de Parade als op de Markt zeker sinds zondag spontaan verdwenen. Jazz in Duketown en wij vinden …

  > Lees meer
 • 15 mei 2018

  d'n draok gaat een eFFect biertje brouwen!

  Brouwerij D’n Draok uit ‘s-Hertogenbosch verzorgt op het eFFect Festival de speciaalbierbar in de spiegeltent. Speciaal voor het eFFect Festival brouwt Paul Kitzen een Kellerbier met een eigen eFFect etiket! Kellerbier kun je zien als een soort “oerpils”. Van origine een Duitse bierstijl waarbij het bier rechtstreeks uit het vat komt uit …

  > Lees meer
 • 11 mei 2018

  Zwaan kleef aan!

  We gaan iets unieks doen rond etenstijd. Alle bezoekers bouwen samen een hele lange tafel, om samen te genieten van lokale producten met mensen die je (nog) niet kent. De aanschuiftafel start in het Do It Yourself kookeiland. Daar kun je echt alles zelf doen: van het bouwen van de keuken, …

  > Lees meer
 • 9 mei 2018

  Geef je op voor de Zeskamp!

  Tijdens eFFect festival gaan we op zondag een heuse zeskamp houden! Een zeskamp is een reeks van spellen die je met een groepje van zes personen moet doen. De spelletjes gaan om samenwerken. De zeskamp is een oude Brabantse traditie die nog steeds in veel dorpen jaarlijks wordt georganiseerd. Helaas …

  > Lees meer
 • 8 mei 2018

  Definitieve ontwerpen opgeleverd!

  De twee definitieve ontwerpen zijn gepresenteerd en opgeleverd in de vorm van een verslag, een maquette, 3D video's in Sketchup en een diapresentatie. We hebben erg genoeten van de inzet en het enthousiasme van de leerlingen! We gaan de twee ontwerpen combineren tot één totaalconcept, het beste van twee werelden. …

  > Lees meer
 • 24 april 2018

  Eerste presentatie, dat belooft wat...

  We hebben van de studenten een eerste presentatie gehad van hun concepten. Nou, we kunnen je vast verklappen: dat belooft wat! op 8 mei gaan we weer naar Boxtel voor het definitieve resultaat. Spannend...

  > Lees meer
 • 21 april 2018

  Poëten gezocht

  Ben je dichter, verhalenverteller of woordkunstenaar en wil je graag op eFFect Festival voordragen? Dat kan! Want Emiel Bootsma organiseert komende editie een speciaal podium hiervoor. Vul gauw het AANMELDFORMULIER in. Voor vragen kun je contact opnemen met podiumprogrammeur Emiel Bootsma: emiel@oprijm.nl

  > Lees meer
 • 12 maart 2018

  Geluksbrengers gezocht!

  Geluk is niet te koop. Daarom kan je dit weekend gratis genieten van vele activiteiten waarvan je blij wordt. Van zingen tot yoga en van tarot tot poëzie. Op 9 en 10 juni is het eFFect Festival de gelukkigste plek van Nederland!

  Meedoen?

  Er komt een besloten plek voor bijvoorbeeld …

  > Lees meer
 • 8 maart 2018

  Het eFFect van jonge mantelzorgers

  Vandaag zijn de studenten van de leergemeenschap van Avans Hogeschool langs geweest om het terrein te bezichtigen. Ze erg zijn enthousiast geworden en zien het al helemaal voor zich. Komende weken gaan ze allerlei materialen verzamelen die ze nodig hebben bij de activiteiten die ze hebben bedacht voor tijdens eFFect …

  > Lees meer
 • 6 maart 2018

  Fondsen

  Zoals je weet is eFFect Festival een festival dat door vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt. Dat is al een eFFect. an sich. Door mee te doen, leer je andere mensen en vaak ook jezelf beter kennen. Je ontdekt talenten. De een helpt de ander en samen is er een groots eFFect. …

  > Lees meer
 • 1 december 2017

  Regisseur gevonden!

  We hebben een zeer geschikte regisseur gevonden voor het theaterproject dat we met de jongeren gaan ontwikkelen voor het 10-jarig bestaan van de Boerderij. Wilma van der Heijden heeft al veel ervaring met het werken met kwetsbare groepen, locatietheater en voorstellingen die vanuit de echte verhalen van mensen ontstaan. Om …

  > Lees meer
 • 21 november 2017

  Nieuwe eFFect Website

  Afgelopen weken heeft onze superheld Jaap-Joris van Return to the Source achter de schermen hard gewerkt om het prachtige ontwerp van Daan van Attak om te zetten tot een werkbare website, die we nu rustig aan het vullen zijn. Wat is hij mooi geworden, bedankt Jaap-Joris en Daan! Ook dank aan …

  > Lees meer
 • 12 oktober 2017

  Help je mee met de bolwoningen?

  De onderdelen van de bolwoning liggen los op het terrein van De Locatie. Wie helpt er mee om Ze in elkaar te zetten tot echte bolwoningen? Michael Thelen stuurt het bouwproces aan, geef je gauw bij hem op!

  > Lees meer
 • 1 september 2017

  Bolwoningen cadeau!

  We hebben de bolwoningen van de in 2014 overleden Vlijmense kunstenaar Dries Kreijkamp gekregen! Zijn familie zocht een mooie plek voor deze unieke huisjes. We gaan deze opbouwen op het terrein met als doel dat zij door het jaar heen tijdelijk noodopvang kunnen bieden aan jongeren die onverhoopt uit huis …

  > Lees meer
 • 28 juni 2017

  Meld je aan voor de streekmarkt!

  Ook dit jaar organiseren we weer een streekmarkt, met (h)eerlijke, sympathieke, originele, zelfgemaakte, duurzame, of innovatieve producten uit de regio. Ook richten we weer een makersdorp in waar het publiek zelf aan de slag kan gaan met oude ambachten, nieuwe technieken en duurzame materialen. We zoeken daarvoor ambachtslieden, workshopgevers en …

  > Lees meer
 • 1 februari 2017

  Dat riekt naar meer!

  Vanwege het grote succes van afgelopen editie dachten wij: "Dat riekt naar meer!" Maar voor je het weet hebben we weer te veel hooi op de vork... Daarom vragen we jullie om ook mee te helpen aan Effect Festival 2018! Steek jij ook graag de handen uit de mouwen …

  > Lees meer
 • 26 november 2014

  In memoriam Dries Kreijkamp

  De Vlijmense kunstenaar Dries Kreijkamp is helaas niet meer. In november 2014 overleed de bedenker van de wereldberoemde bolwoningen op 77-jarige leeftijd in zijn woonplaats Vlijmen. Lees hier het artikel in het Brabants Dagblad 

  > Lees meer

9+10 juni 2018 eFFect festival

Een smeltkroes van muziekoptredens, locatietheater, een dansvloer, eettentjes, open werkplaatsen, marktkraampjes, presentaties, spelletjes en workshops, biedt jong en oud inspiratie. Een ontmoetingsplek. Een open podium. eFFect Festival is een feest dat we met z’n allen maken. Midden in het groen, zonder hekken en zonder kaartverkoop! Onder het motto: voor elkaar én voor onze planeet. Want een positief eFFect heb je vooral samen. Dus haak aan en doe mee :-)
Kom op zaterdag 9 juni tussen 14.00 uur en 01.00 uur en/of op zondag 10 juni van 11.00 uur tot 21.00 uur.

Ik wil meedoen!
band